ТЕМНАТИК

Творчество,экономика,мысль,неизвестное,аналитика,топ-новости,информация, коменты

Як голосували закарпатці за відмову від пенсійної реформи

Як відомо, для скасування пенсійної реформи не вистачило трьох голосів народних депутатів. «За» проголосували 223 народні обранці. Аби реформу скасували, потрібно було, щоби «за» проголосувало щонайменше 226 депутатів.

З закарпатських нардепів за скасування пенсійної «реформи» не голосували тільки «регіонали»Опозиційний законопроект пропонував не підвищувати жінкам вік виходу на пенсію з 55-ти – до 60-ти років. “Умови призначення пенсії за віком: особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 60 років, жінками – 55 років та наявності страхового стажу не менше п’яти років”, – йдеться в документі.

Особам, які втратили працездатність, пропонувалося не збільшувати на 10 років необхідний для отримання пенсії стаж. Також автори документа пропонували розмір пенсійних виплат розраховувати на підставі середнього заробітку за рік, а не за три роки.

Щодо голосування народних депутатів від Закарпаття за скасування пенсійної реформи, то, за даними  офіційного порталу Верховної Ради “РЕЗУЛЬТАТИ  поіменного голосування  про проект Закону про внесення зміни до розділу ХV Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (щодо врегулювання порядку призначення пенсії за віком) (№1110) – за основу, результати наступні:  за – 208, проти – 3,утрималися – 32. Не голосували – 105. Всього – 348. Рішення не прийнято

Щодо голосування народних депутатів від Закарпаття за скасування пенсійної реформи, результати наступні:
Від фракції Партії регіонів

Бушко І.І. – відсутній

Гайдош І.Ф. – відсутній

Ковач В.І. – відсутній

Ланьо М. І. – відсутній

Мошак С.М. – утримався

Шуфрич Н. І. – не голосував
Від фракції ВО “Батьківщина”

Лунченко В.В. – за
Від фракції партії “УДАР»:

Пацкан В.В. – за
Позафракційні

Балога В.І. – за

Балога П.І. – за

Петьовка В.В. – за

Тож, як свідчать результати голосування, єдиними нардепами від Закарпаття, які не підтримали скасування скандальної пенсійної реформи, стали депутати-регіонали: Бушко І.І. (обраний по мажоритарному округу по Виноградівщині та Берегівщині),    Гайдош І.Ф. (обраний за партійним списком Партії регіонів) , Ковач В.І.  (обраний мажоритарником від Ужгородщини),  Ланьо М. І (обраний мажоритарником від Свалявщини, Міжгірщини, Великоберезнянщини, Перечинщини),  Мошак С.М.  та Шуфрич Н. І., які потрабили у Верховну Раду за партійним списком Партії регіонів.